Preview Mode Links will not work in preview mode

Teologiska samtal om böcker med Joel Halldorf och Patrik Hagman. En bokklubb där lyssnarna kan bidra med frågor & funderingar.

Läsarpodden produceras av tidningen Dagen i samarbete med Teologiska högskolan i Stockholm.

Dec 4, 2023

Vilken roll spelar bönen, den kristna tron och en mystiker som mäster Eckhart för Jon Fosse? Läsarpodden tar sig an 2023 års nobelpristagare i litteratur och förundras över ett författarskap som inte liknar något som de tidigare läst.


Nov 6, 2023

Vad betyder avgudadyrkan i ett modernt, sekulariserat samhälle? Teologen William Cavanaugh menar att det är ett ord som hjälper oss att förstå vårt förhållande till pengar, politik och status i dag. Läsarpodden diskuterar hans bok ”The Uses of Idolatry” och får också chansen att fråga Cavanaugh själv om...


Oct 2, 2023

Varje år kalhuggs en yta av Blekinges storlek i Sverige. Det påverkar den biologiska mångfalden, hotar klimatet och är inte ens särskilt lönsamt. Ändå är det en metod som förespråkas av skogsföretag, myndigheter och vissa forskare. Läsarpodden har läst Lisa Röstlunds bok "Skogslandet" och pratar om...


Sep 4, 2023

Är AI på väg att göra våra liv bättre, eller bör vi oroa oss för att den här tekniken en dag kommer utplåna mänskligt liv? Läsarpodden har läst Brian Christians bok "The Alignment Problem" och funderar på vad vi kan lära av datorerna samtidigt som de gör sitt bästa för att imitera oss människor.


Jun 5, 2023

Var Jesus kommunist? Och är socialismen en slags religion? Eller hur ser egentligen förhållandet mellan kristendomen och socialismen ut. Läsarpodden har läst boken "Röd tro" av religionsvetare Stefan Arvidsson, som diskuterar socialism och religion under 200 år.