Preview Mode Links will not work in preview mode

Teologiska samtal om böcker med Joel Halldorf och Patrik Hagman. En bokklubb där lyssnarna kan bidra med frågor & funderingar.

Läsarpodden produceras av tidningen Dagen i samarbete med Teologiska högskolan i Stockholm.

Dec 8, 2021

Från ljusbärare i kyrkan till Frälsarkransen: Frågan är om någon har påverkat fromhetslivet i Svenska kyrkan så mycket som biskop Martin Lönnebo. Men hur ser egentligen hans teologi ut? Läsarpodden har läst "Religionens fem språk" och samtalar om teologi, vetenskap och mystiska erfarenheter.


Nov 8, 2021

Vad kan smärta lära oss om livet, och vad händer i ett samhälle där alvedon alltid är inom räckhåll? Det funderar filosofen Byung-Chul Han över i sin bok "Palliativsamhället". Läsarpodden har läst den, vilket leder till ett samtal om lidande, konst, instagram-estetik och debatten om gangsterrap.


Oct 4, 2021

Hur skapas en sekt och vad är det som sker när religiös hängivenhet spårar ut i fanatism? Joel Halldorf och Patrik Hagman har läst Anna Lindmans bok "Sekten" och diskuterar församlingen i Knutby.


Aug 23, 2021

Hartmut Rosa tells the story of how he came up with his concept resonance and what its significance is for personal life and public politics. He compares it to "the old idea of a calling" and talks about its religious connotations. In conversation with theologians Patrik Hagman and Joel Halldorf.


Aug 3, 2021

Vad är det som förenar ett varmt och nära samtal, konst- och naturupplevelser och upplevelsen av att bli berörd under bön elle gudstjänst? Enligt Hartmut Rosa erfar vi då resonans: Vi tar emot världen som ett tilltal till oss. Resonans är inget vi kan konsumera eller kontrollera, men det sätter färg på...