Preview Mode Links will not work in preview mode

Teologiska samtal om böcker med Joel Halldorf och Patrik Hagman. En bokklubb där lyssnarna kan bidra med frågor & funderingar.

Läsarpodden produceras av tidningen Dagen i samarbete med Teologiska högskolan i Stockholm.

Dec 3, 2018

Den ryske författaren Fjodor Dostojevskij har kallats för "den sjätte evangelisten". I sina stora romaner, som "Brott och straff" och "Bröderna Karamazov", gestaltar han mästerligt tro och tvivel i den moderna världen. Till detta avsnitt har Läsarpodden läst teologen Rowan Williams bok om Dostojevskij, "Språk,...


Nov 5, 2018

Läsarpoddens Joel Halldorf och Patrik Hagman samtalar om Marilynne Robinsons nya bok "Vad gör vi här?" (Weyler förlag), där hon diagnostiserar det moderna USA och söker rötterna till humanism och demokrati hos 1600-talets puritaner och i 1700-talets stora väckelserörelser.


Oct 1, 2018

Biologi och evolutionsteorin används ofta som argument i filosofiska och politiska diskussioner i dag. I månadens avsnitt av Läsarpodden samtalar Hagman och Halldorf om Kevin Lalands bok "Darwin's unfinished symphony", som kastar nytt ljus över Darwins teori genom att lyfta fram kulturens och lärandets betydelse...


Aug 30, 2018

Läsarpodden diskuterar antisemitismen i det moderna Europa utifrån den tyske historikern Götz Alys bok ”Europa mot judarna 1880–1945”. Aly menar att nazisterna hade hjälp i sitt fruktansvärda folkmord av en utbredd europeisk antisemitism.


Apr 26, 2018

Vad har kyrka, sex och våld med varandra att göra? Alldeles för mycket, om man får tro den före detta elitsoldaten Stan Goff som skrivit boken "Borderline: Reflections on War, Sex, and the Church". Joel och Patrik har läst den, och samtalar om pacifism, krig och en krisande manlighet.