Preview Mode Links will not work in preview mode

Teologiska samtal om böcker med Joel Halldorf och Patrik Hagman. En bokklubb där lyssnarna kan bidra med frågor & funderingar.

Läsarpodden produceras av tidningen Dagen i samarbete med Teologiska högskolan i Stockholm.

Dec 18, 2017

Vem är hon, den första akademiska teologen i Svenska akademin på 70 år? Joel och Patrik har läst Jayne Svenungsson och ägnar detta specialavsnitt av Läsarpodden åt att presentera och diskutera hennes böcker och tankar. Det blir ett avsnitt om profeter, filosofer och teologin som röst och politisk kraft.


Dec 4, 2017

Kan man älska utan minne och förlåta sådant man glömt? Eller kräver både kärlek och försoning ett levande minne?

Patrik Hagman och Joel Halldorf läser "Begravd jätte" av nobelpristagaren Kazuo Ishiguro, och frågar sig om sagor ibland är sannare än verkligheten.


Nov 6, 2017

I sin bok "The Benedict Option" ger Rod Dreher överlevnadsråd till kyrkor i en sekulariserad värld. Boken har blivit en av årets mest omtalade teologiska böcker. Drehers recept är att kristna ska dra sig tillbaka och vårda den egna identiteten i levande, lokala gemenskaper. Joel och Patrik pratar om en bok som de...


Oct 2, 2017

Naomi Klein är en av vår tids mest lästa politiska författare. Med böcker som ”No Logo” och ”Det här förändrar allt” har hon format och skapat debatter över hela världen. I detta avsnitt diskuterar Joel Halldorf och Patrik Hagman hennes nya bok ”Nej är inte nog”, där hon försöker förklara hur...


Sep 4, 2017

Var befinner vi oss – och hur hamnade vi här? Under hösten diskuterar Joel Halldorf och Patrik Hagman tre böcker som försöker förstå världen efter 2016. Först ut "Age of Anger" av Pankaj Mishra, som menar att dagens populism och terrorism är frukten av en vrede som vaknade för 200 år sedan.